Instruction/ maintenance manual of the product Go 730 Traffic TomTom
Go to page of 119
TomTom GO.
Wat zit er in de doos 1. 2 Wat zit er in de do os * Voor de TomTom GO x30 HD Traffic wordt dit vervangen door de TomTom HD Traffic Receiver. a Jouw TomTom GO A Microfoon B Oplaadlampje C Aan/Uit knop .
3 Inbegrepen bij de TomTom GO x30T Wordt geleverd bij de TomTom GO 930 en 930T Inbegrepen bij de TomTom GO x30 HD Traffic g RDS-TMC-ontvanger voor verkeersinfo h Afstandsbediening i TomTom HD Traffic .
Voordat je begint... 2. 4 Voordat je begint... De TomTom in- en uitschakelen Houd de Aan/Uit knop even ingedrukt om de TomTom GO in of uit te schakelen. Wanneer je het navigatiesyst eem voor de eerste keer inschakelt, kan het enige tijd duren voorda t het navi gatiesysteem start.
5 Ontvangst verbeteren Als het langer dan vijf minuten duurt voordat de TomTom GO je huidige positie vindt, ga dan met het navigaties ysteem naar een open ruimte zonder hoge gebouwen, bomen en dergelijke.
Rijweergave 3. 6 Rijwee rgave Wanneer je de TomTom GO start, wor den de rijweergave en gedetailleerde informatie over je huidi ge locatie weergegeven. Raak het midden van het scherm aan als je het hoofdmenu wilt openen. Opmerking : d e rijweergave wordt in zwart-wi t weergegeven totdat je GO je huidige positie heeft bepaald.
Enhanced Positioning Technology 4. 7 Enhanced Positioning Te chnology Opmerking : Enhanced Positioning Techno logy is beschikbaar op de TomTom GO 930 en 930T. Enhanced Positioning Technology of EP T maakt een schatting van je positie wanneer de GPS-ontvangst slecht is, bijvoorbee ld wanneer je tussen hoge gebouwen door rijdt.
8 • Je auto heeft minstens vijf seconden stilgestaan en heeft daarna minstens een minuut lang op een recht en vlak stuk weg gereden..
Je eerste reis 5. 9 Je eerste reis Met de TomTom GO kun je eenvoudig een route plannen. Volg de onderstaande stappen om de eerste route te plann en. Belangrijk : plan je route altijd voordat je op weg gaat. Het is gevaarlijk om ee n route te plannen terwijl je aan het ri jden bent.
10 invoeren om de ligging van een stad of gebied te bepalen. Je moet dan ook een straat en huisnummer invoeren. • Kruising - raak deze knop aan om het punt waar twee straten samenkomen als bestemming in te stel len. • Gesproken adres - raak deze knop aan om je bestemming aan je GO te dicteren.
11 8. Je GO vraagt of je op een bepaalde tijd wilt aankomen. Raak voor deze oefening NEE aan. De route wordt nu berekend door de GO. IQ Routes TM wordt gebruikt om de best mogelijke route te plannen aan de hand van historische informatie over verkeerssnelheden op de wegen.
12 Welke andere navigatieopties zijn er? Als je Navigeer naar... aanraakt, kun je op vers chillende manieren je bestemming opgeven, niet alle en door het adres in te voeren.
13 Gesproken adres Voortaan hoef je geen adressen in te typen, maar kun je een adre s invoeren door dit aan je GO te dicteren. Opmerking : de functie voor spraakherkenning is momenteel alleen beschikbaar om adressen in te voeren en om te reageren op speciale meldingen.
14 3. Selecteer het vertrekpunt van je reis op dezelfde wijze waarop je je bestemming selecteert. 4. Stel de bestemming voor je reis in. 5. Kies het soort route dat je wilt plannen. • Snelste route - de route die de minste tijd kost. • Kortste route - de kortste afstand tussen de ingestelde locaties.
Alternatieve routes zoeken 6. 15 Alternatieve routes zoeken Als je eenmaal een route hebt gepland, kan het zijn dat je iets aan die route wilt veranderen, zonder de bestemming te wijzigen.
16 Reis via... Raak deze knop aan om je route te wijzigen zodat je langs een bepaalde locatie komt, bijvoorbeeld om i emand onderweg op te halen. Je kiest de locatie waar je langs wi lt op dezelfde manier als je een bestemming kiest. Je kunt dus uit de zelfde opties kiezen, zoals Adres , Favoriet , Nuttige plaats en Locatie op de kaart .
Geluiden en stemmen 7. 17 Geluid en en ste mmen Het geluid op je TomTom GO wordt gebruikt vo or functies zoals: • Gesproken instructies • Handsfree-gesprekken •W a a r s c h u w i n g e n •M u z i e k Zie het gedeelte Handsfree bellen op pagina 47 voor informatie over handsfree bellen op je GO.
18 Een stem kiezen Hoe werken com puterstemmen? Je TomTom GO maakt gebruik van tekst-naar-spraaktechnologie om computerstemmen te genereren. Een teks t-naar-spraakprogramma zet geschreven tekst, bijvoorbeeld een instr uctie als 'rechts afslaan', om in het geluid van een menselijke stem.
19 FM-zender De GO 530, 730, 930 bevatten een FM-zen der die werkt als een radiostation. Dit betekent dat je de instruct ies van je GO en je mp3-nummers via de luidsprekers van je autoradio kunt belui steren. Installatie • In het hoofdmenu raak je Wijzig voorkeuren aan en vervolgens Luidspreker-voorkeuren .
20 Opmerking : niet alle autoradio's hebben een line-in connector. Raadpleeg de handleiding van je autoradio voor specifieke informatie. 3. Als je de autoradio gebruikt, select eer je de line-in connector van de autoradio als ingangsbron. 4. Op je GO raak je Luidspreker-voorkeuren aan in het voorkeurenmenu.
21 2. Selecteer de luidspreker die je GO moe t gebruiken voor het voorlezen van instructies. • Interne luidspreker • Bluetooth-hifi apparaat • Line out (audiokabel) • FM naar autoradio 3. Selecteer de luidspreker die je GO moet gebruiken voor het afspelen van muziek.
Gesproken adresinvoer 8. 22 Gesproken adresinvoer Belangrijk : plan je route altijd voordat je op weg gaat. Het is gevaarlijk om ee n route te plannen terwijl je aan het ri jden bent. Wanneer je een route plant op je TomTom GO, kun je ook gespr oken adresinvoer gebruiken om het adres in te spreken in plaats van het adres op het scherm in te typen.
23 Een reis plannen met behulp van gesproken adresinvoer Belangrijk : plan je route altijd voordat je op weg gaat. Het is gevaarlijk om ee n route te plannen terwijl je aan het ri jden bent. Om een route te plannen via de functie spraakherkenning, doe je het volgende: 1.
24 Je GO leest de naam bovenaan de lijs t voo r. Als deze naam correct is, zeg je "Klaar", OK", "Ja" of "E én" of raak je de naam aan. Als de opgelezen plaatsnaam niet correct is, maar je de goede naam wel in de lijst ziet staan, spreek je het nummer in dat naast deze naam staat of raak je deze naam aan.
25 Tip : als je "Terug" ze gt wanneer er geen getallen op het scherm worden weergegeven, gaat je GO terug naar het vori ge scherm. Wanneer het correcte nummer wordt weergegeven , zeg je "Klaar" of "OK." Je kunt het nummer ook invoeren door het scherm aan te raken.
Muziek en media 9. 26 Muziek en media Belangrijk : selecteer alleen muziek en media wanneer je stilstaat. Het is gevaarlijk om nummers te kiezen en instell ingen te wijzigen terwij l je rijdt. Je kunt op de TomTom GO mp3-best anden en Audible®-luisterboeken afspelen en documenten en foto's weergeven.
27 Tijdens het afspelen Zodra je een nummer of een luisterboek hebt gekoze n, begint de TomTom GO met het afspelen van dat nummer, gevolgd door de rest van de nummers op die lijst. A Informatie over het num mer. B Volume - wijzig het volume door de volumeregelaar te bewegen.
28 • Zet je autoradio aan. • Zoek op de autoradio een frequentie die niet wordt gebruikt door een radiozender. • Raak Wijzigen aan en stel je GO in op de frequentie van je autoradio.
29 C Raak Diavoorstelling aan om een diavoorst elling te starten. D Raak Verwijder aan om een foto te verwijderen..
Help mij! 10. 30 Help mij! Help mij! biedt een makkelijke mani er om hulpdiensten en andere gespecialiseerde diensten te vinden en hiermee contact op te nemen. Als je bijvoorbeeld betrokken bent bij e en auto-ongeluk, kun je met Help mij! naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis bellen en je exacte locat ie doorgeven.
31 Opties Bel om hulp Gebruik je T omT om GO om de locatie van een dienst en de bijbehorende contactgegevens te zoeken. • Hulpdiensten • Dichtstbijzijnd servicepunt auto's • Dichtstbijzijnd.
32 Waar ben ik? Je T omT om GO toont je huidige locatie. Je kunt vervolgens Bel om hulp aanraken om het soort dienst t e selecteren waarmee je contact wilt opnemen. Handleiding Eerste hulp Raak deze knop aan om de handleiding Eerste hulp van het Britse Rode Kruis te lezen.
Favorieten 11. 33 Favorieten Wat zijn Favorieten? Favorieten zijn plaatsen di e je vaak bezoekt. Je kun t Favorieten instellen zodat je niet steeds opnieuw het adres hoeft in te voeren wanneer je naar een dergelijke plaats wilt navi geren. Dit hoeven geen plaatsen te zijn die je bijzonder leuk vindt, maar gewoon nuttige adressen.
34 Recente bestemming Selecteer een F a voriete bestemming uit de li jst van onlangs bezochte bestemmingen. Nuttige Plaats Je kunt ook een Nuttige Plaats (NP) als Favoriet toevoegen. Heeft het zin om dit te doe n? Indien je een NP bezoekt waar j e graag en regelmatig komt, e en restaurant bijvoorbeeld, kun je deze toevoegen als F avoriet.
35 Hoe kan ik een Favoriet gebruiken? Normaal gesproken gebruik je een Favoriet om erg ens naartoe te navigeren zonder het adres in te hoeven voeren . Om naar een Favoriet te navigeren, doe je het volgende: 1. Raak het touchscreen aan om het hoofdmenu weer te geven.
36 2. Raak Wijzig voorkeuren aan om het voorkeurenmenu te openen. 3. Raak Beheer favorieten aan. Tip : raak de pijl aan om naar de volg ende pagina met knoppen te gaan. 4. Raak de Favoriet aan waarva n je de naam wilt wijzigen. 5. Raak Wijzig naam aan.
Bekijk kaart 12. 37 Bekijk kaart Als je de kaart op dezelfde manier wilt bekijke n als een traditionele papieren kaart, raak je Bekijk kaart aan in het hoofdmenu. Je kunt de kaart verplaatsen door het scherm aan te raken en je vi nger over het scherm te bewegen.
38 Raak de cursorknop aan, gevolgd door een van de volgende knoppen: Navigeer erheen Raak deze knop aan om naar de cursorpositie t e navigeren. Je GO berekent de route. Zoek nabijge- legen NP Raak deze knop aan om een NP nabij de cursorpositie te vinden.
Nuttige Plaatsen 13. 39 Nuttige Plaatsen Nuttige Plaatsen of NP's zij n nuttige plaatsen op de kaart. Een aantal voorbeelden zijn: • Restaurants •H o t e l s •M u s e a • Parkeergarages • Benzinestations NP's tonen op de kaart 1. Raak Toon NP’s op kaart aan in het voorkeurenmenu.
40 5. Beperk je keuze aan NP's door het ge bied te selecteren waar de NP zich bevindt. Je kunt één van deze opties selecteren: • NP dic htbi j - hiermee maak je een keuze uit een lijst met NP's dicht bij je huidige locatie. • NP in stad - hiermee zoek je een N P in een bepaalde plaats.
41 NP's beheren Opmerking: de knop Beheer NP's is alleen beschikbaar wanneer alle menuknoppen worden weergegeven. Raak Toon ALLE menu-opties in het voorkeurenmenu aan om alle menuknoppen weer te geven. Je kunt bijvoorbeeld het volgende doen: • Je eigen NP-categorieën aanmaken en daar NP' s aan toevoegen.
42 8. Selecteer de locatie van je NP uit onderstaande lijst. Thuis Je kunt je thuislocatie als NP inst ellen. Indien je je thuislocatie wilt wij zigen, kun je hier eerst een NP van maken. Favoriet Je kunt van een F avoriet een NP maken. Je kunt slechts een beperkt aantal F avorieten aanmaken.
43 Hoe kan ik NP-waarschuwingen instellen? 1. Raak het touchscreen aan om het hoofdmenu weer te geven. 2. Raak Wijzig voorkeuren aan. 3. Raak Beheer NP's aan.77 Opmerking: de knop Beheer NP's is alleen beschikbaar wanneer alle menuknoppen worden weergegeven.
Reisplanner 14. 44 Reisplanner Wat is een reisplan? Een reisplan is een plan voor een reis die meer locaties omvat dan alleen je eindbestemming. Een reisplan kan de volgende items bevatten: • Bestemming - een locatie op je reis waar je wilt stoppen.
45 2. Raak Reisplanner aan. Opmerking : deze knop is mogelijk alleen beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu- opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
46 Een reisplan beheren Raak een item in je reisplan aan om een knoppenmenu te openen waarmee je het item kunt wijzigen. De volgende knoppen zij n beschikbaar. Markeer als tussenstop Met deze knop kun je een bestemming wijzig en in een tussenstop. T ussenstops zijn locaties die je wilt passeren op weg naar de opgege ven bestemm ing(e n).
Handsfree bellen 15. 47 Handsfree bellen Handsfree bellen Als je een mobiele telefoon met Bluetooth® hebt, kun je je TomTom GO gebruiken om te bellen en berichten te verzenden en ontvangen. Opmerking : niet alle telefoons ondersteunen alle functies, of zijn hier geschikt voor.
48 Dit is de veiligste manier om handsfree te bellen. Opmerking : je kunt je telefoonboek op elk gewenst moment kopiëren naar je TomTom GO. Raak Haal nummers op uit telefoon aan in het menu Mobiele telefoon. Het is niet bij alle telefoons mogelijk om het telefoonboek n aar je GO over te zetten.
49 Je TomTom GO delen met anderen Ga als volgt te werk als je meer telefoons wilt toevoegen. Je kunt verbindingen maken voor maximaal 5 mobiele telefoons. 1. Raak Mobiele telefoon aan in het hoofdmenu. 2. Raak Maak verbinding met je telefo on aan. 3. Raak Zoek een andere telefoon.
Voorkeuren 16. 50 Voorkeuren Je kunt de weergave en de werking van je TomTom GO veranderen. Raak Wijzig voorkeuren aan in het hoofdmenu. Verborgen knoppen en functies Wanneer je je TomTom GO voor het eerst gebruikt, worden al le knoppen in het menu getoond.
51 Om de daglicht- en nachtkleuren automatisch te wijzigen, raak je Wijzig helderheid aan in het voorkeurenmenu. Selecteer daarna Schakel naar nachtweergave als het donker wordt .
52 Spraak-voorkeuren Zet geluid uit/ Zet geluid aan Kan ik mijn GO nog stee ds gebruiken om handsfree te be llen wanneer het geluid is uitgeschakeld? Spraak- voorkeuren Raak Spraak-voorkeuren aan als je de st emmen in je T omT om wilt beheren.
53 Ja. Het uitschakelen van het geluid heeft geen invl oed op handsfree bellen. Je kunt gewoon spreken en de beller horen. Wijzig volume Kan mijn GO het volume aan passen aan het law aai in de auto? Selecteer K oppel volume aan omgevingsgeluidsniveau en het volume van je GO wordt aangepast aan het acht ergro ndgeluid.
54 Beheer kaarten Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie. Beheer NP's Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond.
55 Wijzig autosymbool Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
56 Wijzig kaartkleuren Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
57 Statusbalk-voorkeuren Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
58 Zoom automatisch Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
59 Voorkeuren naam Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie. Kies eenheden Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond.
60 Bedien linkshandig/B edien rechtshandig Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
61 Planning-voorkeuren Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
62 Stel eigenaar in Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
63 Luidspreker-voorkeuren Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
64 Muziekvoorkeuren Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
65 Bluetooth-voorkeuren Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
66 Zend/ontvang bestanden Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
67 Wijzig taal Stel klok in Verborgen knoppen en functies Wanneer je je TomTom GO voor het eerst gebruikt, worden al le knoppen in het menu getoond. De knoppen voor de meer geavance erde functies kun je desgewenst verbergen. Dit kan handig zijn, omdat je bepaalde functies waarschijnli jk niet erg vaak zult gebruiken.
68 Verberg tips/Toon tips Deze knop is mogelijk alle en beschikbaar als alle menu-opties worden getoond. Als je alle menu-opties wilt tonen, raak je Toon ALLE menu-opties aan. Zie het gedeelte Verborgen knoppen en functies op pagina 50 voor meer informatie.
TomTom-services 17. 69 TomTom- serv ices TomTom-services houden je onderweg ni et alleen op de hoogte maar ook aangenaam bezig. Je kunt je op een aantal extra's abonneren en deze re chtstreeks op je GO downloaden of o p je computer, van wa ar je ze kunt overbrengen naar je GO.
TomTom Map Share 18. 70 TomTom Map Share TomTom Map Share TM is een gratis technologie waarmee je updates van je kaart kunt maken en deze indien gewenst ook met andere leden van de TomTom Map Share-community kunt delen.
71 Dit soort wijziging wordt onmiddellijk op je eigen kaart weergegeven. Je kunt deze updates op elk gewenst moment verbergen in het menu Map Share-voorkeuren. Voor meer informatie over het weergeven en verbergen van updates ga je naar De voorkeuren voor kaar tupdates wijzigen op pagina 72.
72 De knop Melden wordt links in de ri jweergave getoond. Nadat je een locatie hebt gema rkeerd, kun je nog extr a informat ie over de wijziging in voeren doo r het menu Kaartcorrecties te openen. Stel dat je naar het huis van een kennis ri jdt en ziet dat de naam van de straat waar je rijdt, afwijkt van die op je kaart.
73 Kaartupdate-categorieën Er zijn verschillende soorten updates die je op een kaar t kunt aanbrengen. Om een correctie op je k aart aan te brengen, raak je Kaartcorrecties aan in het hoofdmenu en vervolgens Corrigeer kaartfout .
74 Wijzig straatnaam Raak deze knop aan om de naam van een straat op je kaa rt te wijzigen. Als je bijvoorbeeld de naam van een stra at in de buurt van je huidige locatie wilt wijzigen: 1.
75 Wijzig NP Raak deze knop aan om een bestaande NP te bewerken. Je kunt deze knop gebruiken om de volgende wijzigi ngen in een NP aan te brengen: •V e r w i j d e r N P . • Wijzig NP-naam. • Wijzig het telefoonnummer van de NP. • Wijzig de categorie wa ar een NP bij hoort.
Verkeersinformatie 19. 76 Verkeersinformatie Je kunt verkeersinformatie op dr ie manieren downloaden: • TomTom HD Traffic • TomTom Verkeersinfo • Traffic Message Channel (TMC) Belangrijk : ontva.
77 Het blauwe HD Traffic Receiver-lampje knippert ter wijl je HD Traffic Receiver probeert verbinding te maken met de TomTom HD Traffic Receiver-service. Wanneer de verbinding tot stand is ge bracht, blijft het HD Tr affic Receiver- lampje onafgebroken branden.
78 Zie het gedeelte TomTom Verkeersinfo op pagina 79 voor meer informatie. TMC (Traffic Message Channel) TMC verzendt verkeersinformatie als radiosignaal en is in veel landen gratis beschikbaar. De service TMC is geen TomTom-servi ce, maar is beschikbaar bij gebrui k van een RDS-TMC-ontvanger voor verkeersinf o.
TomTom Verkeersinfo 20. 79 TomTom Verkeersinfo TomTom Verkeersinfo is een TomTom-service waarmee je actu ele verkeersinfo kunt ontvangen. Voor TomTom Verkeersinfo is een mobiele telefoon met Bluetooth.
80 Tip : als er verbindi ng is tussen je navigatiesyst eem en je mobiele telefoon, kun je direct de laatste verkeers informatie ophalen door de knop Vernieuw verkeersinfo in het menu Verkeersinfo aan te raken. TomTom Verkeers info gebruiken V erkeersinformatie is bijgewerkt.
81 Verkeersinfo-voorkeuren wijzigen Gebruik de knop Verkeersinfo-voorkeuren om te kiezen hoe verkeersi nformatie op je na vigatiesyste em werkt. 3. Selecteer of wis het aankruisvakje naast elke voorkeur die je wilt veranderen.
82 • Een symbool voor elk verkeersincident in de volgorde waar in ze op je geplande route voorkomen. • De verwachte vertraging van het volgende verkeersinci dent op je route. • De afstand van je huidige locatie tot het volgende incident op de Verkeersinfo-balk.
83 Als je bijvoorbeeld wilt controler en op vertragingen op je route naar huis, doe je het volgende: 1. Raak de knop TomTo m Verkeersinfo aan in het hoofdmenu van je navigatiesysteem. 2. Raak Toon verkeersinfo thuis-werk aan. 3. Raak werk-thuis aan. Het overzichtsscherm wordt weergegeven.
84 Verkeersincidenten in je gebied controleren Gebruik de kaart om een overzicht te krijgen van de verkeerssitu atie in je gebied. Om plaatselijke incide nten plus informatie te vinden, doe je het volgende: Verkeersincidenten Verkeersincidenten worden zowel in de rijwe ergave als op de Verkeersinfo- balk als kleine symbolen weergegeven.
85 Weer-gerelateerde symbol en en hun betekenis zie je hieronder: Menu Verkeersinfo Om het menu Verkeersinfo te openen, raak je de Verkeersi nfo-balk in de rijweergave aan of TomTom Verkeersinfo in het hoofdmenu.
86 Help Raak deze knop aan om de kort e rondleiding over het gebruik van To m To m Verkeersinfo te bekijken . Bekijk kaart Raak deze knop aan om de kaart te bekijken en de verkeersinformatie weer te geven op de kaart. Zie Verkeersincidenten in je gebied controleren op pagina 84.
Verkeersinformatie via RDS-TMC 21. 87 Verkeersinformatie v ia RDS-TMC TMC (Traffic Message Channel) TMC (Traffic Message Channel) is geen TomTom-servi ce. In een aantal landen wordt TMC-inf ormatie door FM-rad iostations als onderdeel v an de programmering uitgezonden.
88 4. Druk nu de andere zuignappen langs de rand van de voorruit, zoals hier afgebeeld, en houd de kabel recht. 5. Schakel je navigatiesysteem in. De Verkeersinfo-balk verschijnt in de rijweergave en je navigaties ysteem gaat op zoek naar een radiostation dat RDS-TMC-informatie uitzendt.
89 RDS-TMC-verkeersinfo gebruiken Verkeersinfo-voorkeuren wijzigen Gebruik de knop Verkeersinfo-voorkeuren om te kiezen hoe verkeersin formatie op je na vigatiesyste em werkt. Je navigatiesysteem ontvangt de verke ersinformatie zodra deze wordt uitgezonden.
90 Woon-werkverkeer ge makkelijker maken Met de knoppen thuis-werk of werk-thuis in het menu Verkeersinfo kun je met één enkele aanraking de route van en naar je werk controleren. Wanneer je een van deze knoppen gebruikt, control eert je navigatiesystee m je route op mogelijke vertraginge n.
91 Om te zien of er een snellere route naar hui s is, kun je nu de knop Zoek alternatief aanraken en vervol gens de knop Beperk vertragingen . Tip : je kunt je navigatiesys teem automatisch alternatie.
92 De radiofrequentie voor RDS-TMC-info instellen. Als je de frequentie kent van een bepaald radiostation dat je wilt gebruiken voor RDS-TMC-verkeersinfo, kun je de frequentie als vol gt handmatig instellen: Om deze functie in te schakelen, mo et je eerst handmatige afstemming activeren.
93 In het voorbeeld zie je op de Verkeersinfo-balk dat er verderop t wee incidenten voorkomen. Beide incidenten zijn fil es, de eerste staat 15 km verderop en heeft een verwachte vertraging van minstens 51 minuten.
94 Menu Verkeersinfo Raak de Verkeersinfo-balk in de ri jweergave aan om het menu Verkeersinfo weer te geven. De volgende knoppen zijn beschikbaar: Beperk v er- tragingen Beperk vertragingen Plant je route opnieuw aa n de hand van de meest recente verkeersinfor matie.
Informatie TomTom HD Traffic 22. 95 Informatie TomTom HD Tra ffic TomTom HD Traffic is een unieke TomTom-servi ce waarmee je actuele verkeersinfo kunt ontvangen. Hiermee kun je de slims te route naar je bestemming plannen. Je navigatiesysteem ontvangt automatisch de bijgewerkte verkeersinformatie.
96 Tip : je kunt het TomTom-navigaties ysteem automatisch vertragingen voor je laten beperken. Als je wilt weten hoe, ga je naar HD Traffic-voorkeuren wijzigen op pagina 96. Beperk vertragingen automatisch Je kunt HD Traffic zo instel len dat elke keer na het vernieuwen van de verkeersinfo vertragingen aut omatisch tot een minimum worden beperkt.
97 Opmerking : afhankelijk van hoe oud de verkeersinformatie op je navigatiesysteem is, verander t de balk aan de zijkant van kleur. Voor meer informatie over de betekenis van deze kleuren ga je naar Kleuren van d e HD Traff ic-ba lk op pagina 99. Hieronder zie je een voorbeeld van een HD Traffic-balk .
98 Om bijvoorbeeld te controleren op vertragingen op je route naar huis, doe je het volgende: 1. Raak TomTom Verkeersinfo aan in het hoofdmenu. 2. Raak Toon verkeersinfo thuis-werk aan.
99 Kleuren van de HD Traffic-balk Afhankelijk van hoe oud de verkeersinfo op je navig atiesysteem is, verandert de HD Traffic- balk van kleu r. De balkkleur en zijn: Opmerking : de verkeersinformatie op je na vigatiesysteem wor dt automatisch vernieuwd en de HD Traffic-balk blijft normaal gesproken donkerblauw.
100 Weer-gerelat eerde symbolen: Menu Verkeersinfo Om het menu Verkeersinfo te openen, raak je de HD Traffic-balk in de rijweergave aan of TomTom Verkeersinfo in het hoofdmenu.
101 Naast de bovenstaande knoppen zijn er nog twee knoppen die betrekking hebben op TomTom HD Tra ffic. De eerste knop is Accountgegevens die je kunt vinden in het hoofdmenu.
Afstandsbediening 23. 102 Afstandsbediening Belangrijk : dit TomTom-product ma akt gebruik van Bluetoot h. Let op dat je in bepaalde omgevingen, zoals ziekenhuizen of vliegt uigen, je Bluetooth op alle elektronische apparaten moet uitschakelen. Batterijen plaatsen 1.
103 Een verbinding maken Voordat je afstandsbedi ening verbinding kan maken met je TomTom GO, moet je eerst een Blue tooth-verbinding tussen j e afstandsbediening en je G O maken. Het maken van een Bluetooth-verbinding wordt ook wel 'pairing' genoemd.
104 Functie van de knoppen A Pijlknoppen: • De cursor in menu's verplaatsen. • Knoppen omhoog en omlaag: in - en uitzoomen op de kaart. • Knoppen links en rechts: naar het vorige of vol gende nummer gaan. B Selectiek nop: • Het hoofdmenu openen.
Geavanceerde rijstrookaanwijzingen 24. 105 Geavanceerde rijstrookaanwijz ingen Met je TomTom GO ben je beter voorbere id op afslagen en knooppunten op de snelweg, doordat je kunt zien welke rijstrook je moet aanho uden. Opmerking : deze informatie is niet beschikb aar voor alle knooppunten of in alle landen.
Hoe werkt navigatie? 25. 106 Hoe werkt navi gatie? Global Positioning System (GPS) Om naar je bestemming te naviger en, moet je TomTom GO weten waar je je op dit moment bevindt. Je GO maakt gebruik van GPS (Global Positioning System) om je huidige positie te bepale n.
TomTom HOME gebruiken 26. 107 TomTom HOME gebru iken TomTom HOME is een gratis soft wareprogramma voor de computer waarme e je het vo lgende k unt doe n: • Kaarten, stemmen, Nuttige plaatsen en nog veel meer beheren. • Muziek en foto's overbrengen naar je TomTom.
TomTom Beperkte Garantie 27. 108 TomTom Beperkte Garantie GARANT Aankopen buiten de V.S. en Canada: Indi en u uw aa nkoop hebt gedaan buiten de Verenigde Staten van Amerika en Canada wordt deze Beperkte Garantie u gegeven en deze Beperkte Aansprak elijkheid bedongen door TomTom Internatio nal B.
109 Hardware. Indien TomTom bepaalt da t een andere proce dure tot teruggave van de Hardware gevolgd moet worden dient U daaraan mee te werken. UW RECHTEN 4) Sommige landen staan het ui tsluiten van of be perken van schadevergoeding mogelijk ni et toe.
110 12) In afwijking van het bovenstaande zal de aansprakelijkheid voo r dood of letselschade ten gevolge van nalatighei d van een der partijen voor geen der partijen wo rden b eperkt.
Addendum 28. 111 Addendum Important Safety Notices and Warnings Global Positio ning System The Global Positioning Syst em (GPS) is a satelli te-based system that provides location and timing information around the globe.
112 CE Marking This equipment complies with the requirements for CE marking when used in a residential, commercial , vehicular or light industrial environment. R&TTE Directive GO 530, 630, 730, 930 www.tomtom.com/lib/doc/C E DoC__GO520 720 920.pdf Remote control www.
113 Härmed förk larar TomTom att enheterna som listas ovan följer väsentliga krav och andra relevanta föreskrifter i EU-direktiv 1999/5/EC. Konformitetsdeklarati onen finns på webbadressen s om anges ovan för varje enhet.
114 TomTom pareiškia , kad toli au pateik ti į reginiai atitinka svarbiausius ir kitus reikalingus ES direktyvos 1999/5/ EC reikalavimus bei nuostatus. Atitikties deklaraci j ą galima rasti su kiekvienu į reng iniu pateiktoje interneto svetain ė je.
115 Dette symbol på produktet eller emballagen an giver, at produktet ikke må behandles som husholdningsaffald. I henhold til EU-direktiv 2002/96/EF om affald af elektrisk og elekt ronisk udstyr (WEEE) må dette udstyr ikk e bortskaffes som usorteret husholdningsaffald.
116 sprz ę tu elektrycznego i elektronicznego (WEEE), nini ejszego produktu elektrycznego nie wolno usuwa ć jako nie posortowanego odpadu komunalnego. Prosimy o usuniecie ni niejszego produktu poprzez jego zwrot do punktu zakupu lub oddanie do miej scowego komunalnego punktu zbiórki odpadów przeznaczonych do recyklingu.
117 Enhetene GO 530, GO 630, GO 730 og GO 930 bør ikke benyttes til FM- overføring mens de er koblet ti l en datamaskin med USB-kabel. Urz ą dzenia GO 530, GO 630, GO 730 i GO 930 nie powinny by ć u ż ywane do transmisji FM w czasie, w którym s ą pod łą czone do kompute ra za pomoc ą kabla USB.
Copyright notices 29. 118 Copyright notices © 2008 TomTom International BV, The Netherlands. TomTom™ and the "two hands" logo are among the trademarks, a pplications or registered trademarks owned by TomTom International B.
119 SoundClear™ acoustic echo cancellation software © Acoustic Technologies Inc. MPEG Layer-3 audio coding technology licensed from Fraunhofer IIS an d Thomson .
An important point after buying a device TomTom Go 730 Traffic (or even before the purchase) is to read its user manual. We should do this for several simple reasons:
If you have not bought TomTom Go 730 Traffic yet, this is a good time to familiarize yourself with the basic data on the product. First of all view first pages of the manual, you can find above. You should find there the most important technical data TomTom Go 730 Traffic - thus you can check whether the hardware meets your expectations. When delving into next pages of the user manual, TomTom Go 730 Traffic you will learn all the available features of the product, as well as information on its operation. The information that you get TomTom Go 730 Traffic will certainly help you make a decision on the purchase.
If you already are a holder of TomTom Go 730 Traffic, but have not read the manual yet, you should do it for the reasons described above. You will learn then if you properly used the available features, and whether you have not made any mistakes, which can shorten the lifetime TomTom Go 730 Traffic.
However, one of the most important roles played by the user manual is to help in solving problems with TomTom Go 730 Traffic. Almost always you will find there Troubleshooting, which are the most frequently occurring failures and malfunctions of the device TomTom Go 730 Traffic along with tips on how to solve them. Even if you fail to solve the problem, the manual will show you a further procedure – contact to the customer service center or the nearest service center