Instruction/ maintenance manual of the product Liquid Gallant Acer
Go to page of 57
Gebruikershandleiding Acer Liquid Gallant E350 Handleiding.
© 2012 Alle r echten voorbeh ouden Acer Liquid Gallant E350 Gebruikershandleiding Model: E350 Eerste u itgave: 7/2012 Acer Liquid Gallant E350 Smartp hone Modelnummer: _______________________________.
Inhoudsopgave Inhoudsopgave ............. .............. .............. ................. .............. .............. ................. .... 3 Instellen ... .............. .............. ................. .............. .............. ..............
FAQ en problemen oplossen ......................... .............. ................. ................ ........ 40 Andere hulpbronnen ....... ........................................................ ........... ........... ........ 41 Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen .
5 Instellen De smartphone uitpakken Uw nieuwe sm artphone is ingepa kt in een veilige ver pakking. Pak de doos voorzichtig uit en haal alles eruit. Moch t een van de volgende items ontbreken of bescha.
6 De batter ij plaatsen of verwijderen De smartphone gebruikt een vervangbare batt er ij als stroombron. De batter ij is los van de smartphone verpakt en moet in de smartphone worden geplaatst en opgeladen, voordat u de sm artphone kunt gebruiken. De accu plaatsen Duw uw vingernagel in de opening tussen de batterijklep en de telefoon.
7 De batterij opladen U dient de smartphone voor het eerste ge bruik ten minste acht uur op te laden. Daarna kunt u de batterij opladen zodra dit nodig is. Sluit de adapterkabel aan op de micr o- usb-aansluiting van de smart phone. De batterij verwijder en Open de batterijnis zoal s beschr even wordt in "De accu plaatsen" op pagina 6 .
8 Een SIM-kaart of micr oSD-kaart plaatsen U kunt pas volledig gebruik maken van alle telefoonfunctie s van de smartphone, als u een SIM-kaart plaa tst. De SIM-kaar thouder zit bovenaan de batterijnis. Daarnaast kunt u het interne gehe ugen van de sma rtphone uit breiden door een mi croSD-kaart in de betreffende sleuf te steken.
9 De smartphone gebruiken V oor het eerst inschakelen U schakelt de smartphone voor het eerst in, door de toets Aan/uit ingedrukt te houden totdat het scherm wordt ingeschakeld. V ervolgens wor dt u gevraagd enkele instellingen te configureren voor dat u de smartphone kunt gebruiken.
10 Het touchscreen gebruiken De smartphone opwekk en Als het scherm is uitgeschakeld e n de smartphone niet reagee rt als u op he t scherm of toetsen aa n de voorkant tikt, is de smartphone geblokke erd en in de slaapstand geschakeld. Druk op aan/uit-knop om uw smartphone te a ctiveren .
11 T eksthulp Het toetsenbord van Android bevat diverse functies die u helpen bij het invoeren van de correcte tekst. Tik in het menu T oepassingen op het pictogram Instellingen , T aal en toetsenbord en tik op het instellingenpictogram rechts van Andr oid-toetsenbor d .
12 Tik op de Swype-toets om de mogelijk heid voor woorden te kenen in of uit te schakelen. Houd de Swype-toets in gedrukt om naar instel lingen en help te gaan en om de invoermethoden te wijzigen. Tik op de knop +!= voor getallen en speciale tekens , tik vervolgens op de pagina (shift)-toets voor nog meer opties.
13 Het uitgebr eide Beginscherm Het Beginscherm kan na ar beide kanten va n het scherm worden uitgeklapt, zodat u meer ruimte heeft om pictogr ammen, widgets of functies toe te voegen. Bekijk het uitgebreide scherm door met een vinger naar links of rechts te slepen.
14 Mappen toevoegen of verwijderen U kunt ook mappen toevoegen aan he t Beginscherm. Om een nieuwe map te maken, sleept u het pictogram van een toepassing naar een ander pictogram van een toepa ssing op het Beginscherm. Dit ma ak t een Naamloze map. Tik op het pictogram van de map en vervolgens op de naam van de map om deze te wijzigen.
15 Multitasken Diverse toepassinge n kunnen tegelijk geactiveer d zijn. Start een nieuwe toepassing d oor op te drukken om terug te keren naar het Beginscherm. Tik op voor een overzicht van actieve toepassingen. Tik vervolgens op een pictogram om naar d e betref fende toepassing te gaan.
16 Meldingsgebied Het Meldingsgebied st aat bovenin beeld. Dit gebied bevat diverse pi ctogrammen die u informer en over de telefoonstatus. In het linkerdeel van het Meldingsgebied verschijne n pictogrammen die nieuwe gebeurtenissen aa ngeven (zoals een nieuw bericht).
17 Pictogrammen voor batter ij Pictogrammen voor meldingen Pictogram Beschrijving Pictogram Beschrijving Batterij is bijna leeg Batterij is gedeeltelijk leeg Batteri j is bijna leeg Batteri j is vol B.
18 Contacten beher en Contactpersonen beher en De smartphone bevat een telefoonboek waarmee u contacten in het intern geheugen of op de SIM-kaart kunt opslaan. Open de toepassing Contacten vanuit het toepassingenmenu of tik op in de Kiezer om de contacten weer te geven.
19 Bellen In dit hoofdstuk vindt u informatie over het voeren van telefoongesprekken en over de diverse beschikbar e opties tijdens een gespr ek. V o or dat u kunt bellen Controleer voor dat u belt of de telefoonf unctie is ingeschakeld. U kunt de telefoonstatus controleren via het pict ogram r echts van het Meldingsgebied.
20 2. Selecteer de oproep in de lijst en tik om de oproep in de opr oepgeschiedenis weer te geven. V anuit het Oproepgeschiedenis kunt u tele foon nummers opslaan in de contactlijst. Zie "Een contact toevoegen" op pagina 18 voor meer details.
21 Het belscherm Zodra u het nummer heeft gebeld , verschijnt het belscherm met daarop het g ebelde nummer/contactpersoon, de gesprekstijd en de belopties. Een gesprek opnemen of weiger en Als u een gesprek ontvangt, word t het nummer op het scherm weer gegeven.
22 T elefonische ver gader ingen Als er een gespre k in de wachtrij staat en een ander actie f is, kunt u beide telefoongesprekken combineren in een telefonische vergadering. Zodra het eerste gesprek is geactiveer d, tikt u op om een tweede gesprek toe te voegen.
23 Ber ichten In dit hoofdstuk zal u worden getoond ho e u op uw smartphone de instellingen maakt voor T elefoonberichten , Sociale netwerkberichten en Sociale gebeurtenissen en hoe u die gebruikt. Alle sms- en mms-berichten zijn toegankelijk via Ber ichten .
24 Een ber icht beantwoorden Als en nieuw tekstbericht binnenkomt, verschijnt een berichtpictogram in het Meldingsgebied en het berichtpictogram bovenaan op de telefoon gaat branden. Tik op Berichten in het Beginsc herm om de beri chtlijst weer te geven of het Meldingsgebied te openen om een samenva tting van het ber icht te zien.
25 3. Tik op het bericht om de gegevens te zien. 4. Beantwoord het bericht door tekst in te voeren in het ve ld T yp bericht en tik op het pictogram Ve r z e n d e n . Antwoorden met uitsluitend tekst worden als sms- berichten v erzonden. Tik op als u een bestand wilt toevoegen.
26 Online gaan Inter net verkennen Om te kunnen inter netten met de smar tphone moet u verbonden zijn met een draadloos netwerk of een gegevensnetwerk. De browser gebruiken Tik op Browser in het Beginsc herm om te internette n. Open een nieuwe website door op het adresvak bovenin op de pagina te tikken.
27 Als nog geen adr es en wachtwoord van he t Gmail-account is ingevoerd toen de telefoon voor het eerst werd gestart, volg t u de instru cties op het scherm. Een e-mail schr ijven 1. Zorg dat de smartp hone is verbonden met een gegevens- of Wi-Fi-verbinding.
28 Belangrijk : V oor enkele toepassingen moet eventueel wor den betaald voor dat u ze kunt downloaden. U hebt een Google Checkout-accoun t nodig om voor deze toepassinge n te betalen, of een cr edit car d nummer da t aan uw Google-acc ount is gekoppeld.
29 De camera gebruiken Aan de achterzijde van de smartphone is een 5 megapixel digitale camera geplaatst. In dit hoofdst uk vindt u alle informatie over het maken van foto's en video's met de smartphone. Activeer de camera door het tabbla d T oepassingen te openen en tik op Camer a .
30 Camera-instellingen Tik op om de instellingen te wijzigen terwij l de camera actief is. Open Camera Instellen Scènestand instellingen Selecteer een Kleureffect Instellen Wit saldo Instellen Flitse.
31 In het menu Camcorder -instellingen kunt u de volgende opties instellen: • Opslaglocatie •E I S • Scherpstelmodus •B e l i c h t i n g • Scènestand • Duur video • Micr ofoon • Scherpte •T i n t •V e r z a d i g i n g • Helderheid •C o n t r a s t • Anti-flikkering • Sta ndaardwaarden herstellen Een foto maken 1.
32 Geavanceer de instellingen De smartphone in de Vliegtuigmodus schakelen U activeert de Vliegtuigmodus (ook vluchtmodus genoemd) om de telefoon- en Bluetooth-functie s uit te schakelen en de smartphone tijdens een vlucht als een ha ndheldtoestel te gebruiken.
33 Belangrijk : Als de telefo on in de Vliegtuigmodus st aat, wor dt de optie om Bluetooth in te schakelen uitges chakeld. Zie "De smartphone in de Vlie gtuigmodus schake len" op pagina 32 voor instructies over het in- of uitschakelen va n Vliegtuigmodus.
34 Netwerkinstellingen telefoon Open het menu T oepassingen en tik op Instellingen > Meer ... > Mobiele netwerken om de netwerkinstelling aan te pa ssen. U kunt de gegevensverbinding in- of uitschakelen tijdens roamen, een voorkeurs-netwe rkmodus kiezen, een netwerkaanbieder opgeven e n toegangspunten aangeven.
35 Beeldscherm Om de geluidsinstellingen van de tele foon aan te passen, tikt u in het toepassingenmenu op Instellingen > Beeldscherm . T elefooninstellingen V eel telefooninstellingen worden automati sch ingesteld door de smartphone zodra u een simkaart plaatst.
36 Opmerki ng : Nadat u Usb-opslag ingeschakeld heef t, heeft u geen toegang meer tot de bestanden op de mi croSD-kaart of toepassing en zoals Galerie of Muziek. Synchr onisatie U kunt de agenda, e-mail en contacten op de telefoon gebruiken en u hoeft zich nooit meer zorgen te maken over ver lies.
37 Afspelen van multimedia De smartphone wordt gelever d met dive rse p rogramma's waar door u van diverse multimedia kunt genieten. Mediaserver De telefoon kan functi oneren als een digitale mediaserver met uPnP-technologie .
38 Een toepassing verwijderen U kunt programma's verwijder en die op de smartphon e zijn geïnstalleer d om extra geheugenruimte vrij te maken. 1. Tik in het menu T oepassingen op Instellingen > T oepassingen 2. Klik op de tab Gedownlo ad . 3.
39 Accessoir es en tips Dit hoofdstuk legt uit hoe u de accessoir es van de smartphone gebruikt. Daar naast vindt u hier handige tips over de smartphone. De headset gebruiken De smartphone wordt gelever d met ee n headset met geïntegreer de microfoon, zodat u handsfree kunt telefoneren.
40 Appendix F AQ en problemen oplossen Dit hoofdstuk bevat een lijst met veelgestelde vragen die kun nen optreden als u de smartphone gebruikt, en biedt eenvoudige antwoorden en oplossingen voor deze vragen.
41 Ander e hulpbronnen W aarschuwingen en voorzor gsmaatregelen • Gebruik dit product niet in de buurt van water . • Plaats dit pr oduct niet op een instabie l wa gentje, standaard of ta fel.
42 Informatie over d e batterij Dit product maakt gebruik van ee n lithium accu. Gebruik het niet in een vochtige of natte omgeving, en niet op plekken waar bij tende st offen wor den gebruikt.
43 Extra veiligheidsinformatie Het toestel en de accessoires kunnen kleine onderdelen bevatten. Houd deze buiten het bereik van kleine kinderen. Gebruiksomgeving W aarschuwing! U it veiligheidsove rwe.
44 gevaarlijk zijn en eve ntuele garantie op het toeste l ongeldig maken. Contr oleer r egelmatig of alle draadloze appa ratuur in uw voertuig corr ect gemonteer d is en goed functio neert. Bewaar geen ontvlamba re vloeistoffen, gassen of explos ieve materialen in he t zelfde compartiment.
45 Advies over kwik V oor projector en of ele ktronische produc ten met een lcd/crt-sc herm of -wee rgav e: De lamp(en) in dit product bevatten kwik en moeten worden hergebruikt of verwerkt volgens plaatselijke, pr ovinciale of nationale wetten. V oor meer informatie neemt u contact op met de Electronic Indu stries Alliance op ww w .
46 Specificaties Pr estaties • MediaT ek MT6575, 1 GHz • Systeemgeheugen: •1 G B R A M •4 G B R O M • Android bestur ingssysteem Beeldscherm • 4,3" qHD TFT , capacitief aanraa kscherm.
47 Batterij • Oplaadbare 1500 m Ah lithium-poly mer batterij van hoge di chtheid (vervangbaar) Opmerkin g: De duur van het batterijgebruik is afhankelijk van het str oomverbruik, wat afhankelijk is van he t gebruik van de systeembronnen.
48 V e iligheid Informatie over de batterij Dit product maakt gebruik van een lithium-ion accu. Gebruik het niet in een vochtige of natte omgeving, en niet op plekken waar bijtende stoffen worden gebruikt.
49 De batterij vervangen Uw smartphone maakt gebruik van een lithium-polyme r accu. V ervang de batterij altijd met eentje van hetzelf de type als de ba tterij die bij het product is gelever d. Het gebruik van een andere batter ij kan r esulteren brand of exp losie.
50 A pleine puissance, l’écoute prolongée du bala deur peut endommager l’oreille de l’utilisateur . Draadloos gebruikskanaal v oor verschillende domeinen Frankrijk: Pr oducten met een 2,4 GHz .
51 De gr enswaard en maken deel uit van uitgebreide aa nbevelingen voor de bescherming van he t publiek. Deze aanbev elingen zijn ontwikke ld en gecontroleerd door onafhankelijke wetensch appelijke or ganisaties via gebruikelijke en grondige evaluaties van wetenschappelijk onderzoe k.
52 Certificaatlogo's Zo geeft u de certificaatlogo's van uw toestel weer: tik op Instellingen > In fo over telefoon > Juridische informatie > Crtificaatlogo .
53 W aarschuwing lithium-polymerbatterij A TTENZIONE! Risch io di espl osione della batteria se sostituita in modo e rrato. Sostituire la batteria con un una di tipo ug uale o equivale nte consigliata d alla fabbr ica. Non disper dere le batterie nell’ambiente.
54 Acer Incorporated Date: July 13, 2012 Declaration of Conformity W e, Acer Incorporated, of 8F ., No. 88, Sec. 1, Xintai 5th Rd., Xizhi Dist, New T aipei City , 22181, T aiwan Declare under sole res.
55 • R&TTE Article 3.2 Spect rum Usage with the involvement of the following Not ified Body: CETECOM, Untertuerkheimer Str . 6 – 10 66117 Saarbruecken Identification mark: 0682 (Notified Body) CE The technical documen tation relevant to the above equipment will be held at: Acer Incorporated 8F .
Eindgebruiker Licentieover eenkomst BELANGRIJK-LEES ZORGVULDIG: DEZE EINDGEBRUIKER LICENTIEOVEREENKOMST (“OVEREENKOMST”) IS EEN JURIDISCHE OVEREENKOMST TUSSEN U (ALS P ARTICULIER OF RECHTSPERSOON), EN ACER INC.
VOOR ZOVER MAXIMAAL IS TOEGEST AAN ONDER HET TO EP ASSELIJKE RECHT LEVEREN ACER, ACER’S LEVERANCIERS EN HAAR LICENTIEGEVERS, DE SOFTW ARE “IN DE HUIDIGE ST AA T” (“AS IS”) EN MET ALLE GEBREK.
An important point after buying a device Acer Liquid Gallant (or even before the purchase) is to read its user manual. We should do this for several simple reasons:
If you have not bought Acer Liquid Gallant yet, this is a good time to familiarize yourself with the basic data on the product. First of all view first pages of the manual, you can find above. You should find there the most important technical data Acer Liquid Gallant - thus you can check whether the hardware meets your expectations. When delving into next pages of the user manual, Acer Liquid Gallant you will learn all the available features of the product, as well as information on its operation. The information that you get Acer Liquid Gallant will certainly help you make a decision on the purchase.
If you already are a holder of Acer Liquid Gallant, but have not read the manual yet, you should do it for the reasons described above. You will learn then if you properly used the available features, and whether you have not made any mistakes, which can shorten the lifetime Acer Liquid Gallant.
However, one of the most important roles played by the user manual is to help in solving problems with Acer Liquid Gallant. Almost always you will find there Troubleshooting, which are the most frequently occurring failures and malfunctions of the device Acer Liquid Gallant along with tips on how to solve them. Even if you fail to solve the problem, the manual will show you a further procedure – contact to the customer service center or the nearest service center