Instruction/ maintenance manual of the product C728 Mio
Go to page of 112
Gebruikshandleiding.
R0 2 (WEU) Handelsmerken Alle brand en productnamen zijn handelsmerk en of geregistreerde h andelsmerken van hun respectievelijke bedrijven. Exon eratie clausu le Specificaties en documenten worden onderworpen aan wijzigingen zonder bekendmaking. Mio Technology geeft geen garantie dat dit document foutloos is.
1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave ..................................................................................................................... 1 Uw Mio leren kennen .................................................................................
2 Uw Mio aanpassen ............................................................................................................. 30 Schermverlichting .....................................................................................................
Uw Mio leren kennen Onderdelen Voor/ Links/ Rechts Naam Beschrijving n Stroomaansluiti ng Sluit aan op de AC-oplader. o Aanraakscherm Geeft de output van uw Mio weer. Tik op het scherm met u w vingertop om menubedieningen te selecteren of om informatie in te geven.
Onderdelen boven / achter Naam Beschrijving n GPS-antenne Ontvangt signalen v an de GPS-satellieten. o SD/SDHC/MMC Sleuf Accepteert een SD (Secure Digital), SDHC (Secure Digital High Capac ity), of MMC (MultiMediaCard) card voor toe gang tot gegev ens als MP3-muziek, v ideo’s of afbeeldingen.
Aan de slag 1. Voor de eerste keer opstarten houdt u de aan/ uit-knop 3 seconden ingedrukt om uw Mio aan te zetten. Opmerking: Voor een normale bediening druk t u kort op de aan/uit-knop o m uw Mio aan en uit te zetten. 2. Uw Mio wordt aangezet. Wij adviseren dat u uw Mi o voor het eerste gebruik oplaadt.
De batterij opladen De allereerste keer moet de batterij tenminste 8 uur opgeladen worden. 1. Sluit de regionale netvoedingsstekers in de AC-oplader ( n ). 4. Sluit de stroomkabel aan op de DC IN-voedingscontact van uw TV-box ( o ). 5. Steek de AC-oplader in een wandcontactdoos ( p ).
Uw Mio in een voertuig gebruiken WAARSCHUWING: • Zorg ervoor dat uw Mio het zicht op de weg v an de bestuurder niet belemmert of de werking v an airbags en andere veiligheidsappar atuur van het v oertuig niet in de w eg staat. Zorg er voor dat de GPS-an tenne onbelemmerd uitzicht op de lu cht heeft.
De TMC-antenne aansluiten Om live verkeersinformatie te ontvangen, m oet u de TMC- antenne aansluiten op uw Mio. WAARSCHUWING: Houd de antennekabel behoorlij k recht (niet opgekruld of gebogen) v oor de beste pre staties. Wanneer er verkeersproblemen op u w Mio worden ontvangen, worden deze weergeg even op de kaart.
Basisbediening Aan- en uitzetten Om uw Mio aan te zetten moet u de aan/uit- knop 3 seconden inge drukt houden. Het Startscherm verschijnt. Voor normale bediening moet u uw Mio uitzetten door kort op de aan/uit-knop te drukken. Uw Mio treedt in de standby-modus.
Op het scherm navigeren Om uw Mio te bedienen moet u het scherm met uw vingertop aanr aken. U kunt de volgende acties ondernemen: Tik op Raak het scherm een keer met uw vingertop aan om items te opene n of knoppen of opties op het scherm te selecteren.
Startscherm De eerste keer dat u uw Mio gebruikt, verschijnt het Starts cherm. Het Start scherm is uw startpunt v oor verschillende taken. Tik op een knop om een programma te starten of een ander me nu te openen. Wanneer u een programma afsluit, gaat u terug na ar het Start scherm.
Afbeeldingviewer Met Afbeeldingen kunt u afbeeldingen in JPG, JPEG en BMP form aten bekijken en slideshows zien van de afbeeldingen op uw Mio. Tik op in het Startscherm om het programma te starten. Selecteer de locatie van uw bestanden (Mijn appar aat /Opslagkaart/ Extern app araat) en tik op .
Afbeeldingen in miniatuur weergave bekijken 1. Als uw bestanden op een opslagkaart staan, breng de kaart dan in uw Mio. Als uw bestanden op een externe flash disk staan, sluit de flash disk aan op uw Mio. (Zie het hoofdstuk “Hoe sluit ik een Externe Fl ash Disk aan?” voor inform atie.
Knoppen Naam Beschrijving / Omhoog/ Omlaag Schuift omhoog en omlaag door de huidige lijst. Een afbeelding op volledig scherm bekijken Wanneer u twee keer op een afbeelding tikt in de miniatuur weergave, wordt de afbeelding in volledig scherm weergegeven.
Knop Naam Beschrijving Informatie Toont of verbergt d e naam en de datu m van de afbeelding. Verwijderen Verwijdert de huidige a fbeelding. Scherpte Tik op de knoppen rechts om de scherpte v an de afbeelding meer of minder te laten worden. De indicator links toont het huidige scherpteniveau.
Slideshow bekijken Om de slideshow van al uw afbeeldingen te bekijken, moet u een va n de volgende stappen nemen: Wanneer u in de miniatuurweergave bent, tikt u op . Als u in volledig scherm bent, tik op een willekeurig punt op de afbeelding om de bedieningsknoppen weer te geven.
Audiospeler De Audiospeler heft de volgende opties: Afspelen van MP3/WAV/WMA bestanden Afspeelknoppen en afspeelmodi Aangepaste speellijstondersteuning Afspelen op de achtergrond Weergave songteksten MP3 ID3-tag afbeeldingweergave Vooraf ingestelde equalizerprofielen Tik op in het Startscherm om het programma te starten.
Audiobestanden afspelen Opmerking: U kunt audio-uitgangssignalen ov erbrengen naar de autospeakers v ia de ingebouwde FM-zender van het apparaat. (voor gedetailleerde in formatie, zie he t hoofdstuk “FM-zender”.) 1. Als uw bestanden op een opslagkaart staan, steek dan de kaart in uw Mio.
Knop Naam Beschrijving Instellingen Opent het Instelling enscherm voor het instellen van de afspeelmodus, energiebesp aringsmodus en toegang tot hulp. (Zie het hoofdstuk “Audio instelli ngen” v oor meer informatie.) Afsluiten Sluit het programma en gaat terug naar het Startsche rm.
Terwijl de track wordt afgespeeld, schuiven de teksten regel voor regel voorbij op het scherm, met de regel die op dat moment wordt gezongen in een ander e kleur gem arkeerd.
Een aanpasbare speellijst aanmaken U kunt uw eigen speellijsten aanmaken voor toekomstig gebruik. 1. Tik op op het configuratiescherm om het speellijstscherm te openen. Het scherm toont de huidige speellijst. 2. Om een track toe te voegen aan de speellijst, tikt u op .
1. Tik op in het configuratiescherm. 2. Tik op om alle speellijsten weer te geven die u heeft gecreëerd. 3. Tik op de speellijst die u wilt openen en tik op . 4. Om terug te gaan naar het configuratiescherm, tikt u op . Hoe verwijder ik aanpasbare speellijsten? 1.
Audioinstellingen Opmerking: Om de functie van een k nop te zien, tikt u op . Dan tikt u op de knop op de lijst om een beschrijvende regel rechts op het scherm te tonen.
Om energiebesparing uit te schakelen, selecteert u Nooit . Tik op om aangebrachte wijzigingen op te slaan. Equalizer Instellingen Tik op om het equalizerpaneel te openen. Tik op of om door de beschikbare opties te lopen: Standaard , Roc k , Pop , Jazz , Klassiek , Dance , Heavy , Disco , Zacht , 3D en Hall .
Videospeler WAARSCHUWING: De video- of tv-optie mag niet w orden gebruikt tijdens het rijden, om dat di t ongelukken kan veroorzaken. Zorg ervoor dat u deze waarschuwing nale eft. Mio is niet aan sprakelijk met betrekking hiertoe. Met Video’s kunt u de videoclips op uw Mio in MP4, MOV, AVI, 3GP en WMV formaten bekijken.
26 Bestanden naar u w Mio kopiëren Een instrument met de naam Bestando verbrenging op de MioMo re Desktop wordt meegeleverd, zodat u de bestanden gemakkelijk van uw comput er naar uw Mio kunt kopiëren. ( Zie het hoofdstuk “Hoe kopieer ik afbeeldingen/audio/ videobestanden naar mijn Mio?” voor informatie.
Videoclips afspelen Opmerking: U kunt audio-uitgangssignalen ov erbrengen naar de autospeakers v ia de ingebouwde FM-zender van het apparaat. (voor gedetailleerde in formatie, zie he t hoofdstuk “FM-zender”.) 1. Als uw bestanden op een opslagkaart staan, breng de kaart dan in uw Mio.
Knop Naam Beschrijving / Omhoog/Omlaag Schuift omhoog en omlaag door de huidige lijst. Bediening voor afspelen video’s Tijdens het afspelen, verschij nen de bedieningsknoppen zoals hieronder. Knop Naam Beschrij ving / Play/Pause Speelt af of pauzee rt Stop Stopt het afspelen.
AV-IN Uw Mio heeft een AV-IN contact, dat van uw Mio e en exte rn scherm kan maken om video af te spelen vanaf een externe composietvideobron. Opmerking: De AV-IN-functie ondersteunt all een het NTSC (interlace) formaat. Een AV-externe bron aansluiten 1.
Uw Mio aanpassen Tik op de knop in het Startscherm. In het Instellingenmenu kunt u de systeeminstellingen, zoals achtergrondverlichting, volume en taal, aanpassen. Als u de instellingen wijzigt, blijven de nieuwe instellingen totdat u deze weer wijzigt.
Schermverlichting 1. Tik op de Backlicht knop . 2. Tik op de of om de scherpte te verhogen of te verlagen. De schuifbalk beweegt langs de schaal 3. Tik op om uw wijzigingen op te slaan.
Volume 1. Tik op de Volume knop. 2. Tik op de of om het volume te verhogen of te verlagen. De schuifb alk beweegt langs de schaal 3. Tik op om uw wijzigingen op te slaan.
FM-zender Uw Mio gebruikt standard de interne speakers voor audio-uitgangssignalen. U kunt ook de ingebouwde FM-zender gebruiken om audio-uitgangssignal en te verzenden naar uw autospeakers. 1. Selecteer FM-zender en tik dan op . 2. Schakel naar een ongebruikt FM-kanaal op uw autoradio.
Scherm U kunt het aanraakscherm ijken als deze niet precies reageert op uw tikken. 1. Tik op de Scherm uitlijnen -knop. 2. Tik op om het ijken te starten. 3. Tik op het midden van het doel en houd vast. 4. Wanneer het doel naar een andere positie beweeg t, houdt dan het midden van het nieuwe doel vast.
Voeding Om het resterende stroomvoorzieningsniveau van uw batterij te con troleren en/of de energiebesparingsoptie in te stellen: 1. Tikt u op de Voeding knop. 2. Het scherm toont de resterende batterijstroom. U kunt een timer instellen om uw Mio automati sch uit te schakelen wanneer het voor een bepaalde periode niet gebruikt wordt.
Datum/Tijd 1. Tik op de Datum/Tijd knop. 2. Om de tijdzone te wijzigen, tikt u op het pijltje in het “ Tijdszone”- vakje. 3. Om de datum te veranderen, tikt u op de omlaagpijl in het “ Datu m ”-vakje.
Taal 1. Tik op de Taal knop. 2. Tik op de omhoog/omlaag-pijlknop om de gewenste taal te kiezen. 3. Tik op om uw wijzigingen op te slaan. 37.
Verkenner 1. Tik op de Verkenner knop. 2. U kunt de bestanden op uw Mio, opslagkaart of een USB-station beheren, of do orzoeken. WAARSCHUWING: Verwijder geen bestanden die het systeem ge ïnstalleerd heef t. Systeem- of programmabestanden verwijderen kan zorgen voor een storing in uw Mio.
39 MioMore Desktop MioMore Desktop is een reeks instrumenten die u kunt gebruiken om toegang te k rijgen tot uitgebreidere functionaliteit en produc tinformatie via uw computer.
MioMore Desktop opties Opmerking: Niet alle opties zijn beschikbaar op alle modell en. Het to tal aantal kno ppen aan de linker kant van het venster varieert v an model tot model. Sommige knoppen worden alleen w eergegeven nadat uw Mio is aang esloten.
Selecteer het aanvinkvakje Autocontrole voor updates . Als deze optie geselecteerd wordt, worden alle beschikbare software-updates gedownload van de Mio website en automatisch toegepast op uw Mio. Opmerking: Software updates verschi llen van software u pgrades.
42 Hoe installeer ik kaarten op mijn Mio? Uw Mio wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde kaartgegevens. Mocht u per ong eluk kaartgegevens hebben verwijderd, kunt u de kaartgegevens herstellen. Als er extra of nieu we kaarten aanwezig zijn, kunt u ook nieuwe kaartgegevens installeren.
7 Klik op Doorgaan . De pagina Beschikbare services wordt weerge geven. 8 Selecteert de zoekservice van uw voorkeur. De pagina met de gesel ecteerde services wordt weergegeven. Opmerking: de beschikbare zoekserv ices kunnen verschill en afhankelij k van het land w aar u navigeert.
POI's importeren vanaf u w computer naar uw Mio 1 Voer stappen 1 tot 10 uit van "E en POI zoeken met Mio Connect". 2 Klik op naast de POI die u in uw Mio wilt importeren. Opmerking: u kunt maximaal 200 POI's op uw Mio installeren v ia Mio Connect.
Hoe schakel ik Interessante punten in? Opmerking: Er kunnen verschillende POI (IP)-bestanden gra tis of tegen betaling w orden gedow nload van websites van derden. Zorg erv oor dat de gedownloade bestanden een .csv (Comma Separated Values)- formaat hebben.
46 Hoe ver wijder ik Interessante punten? 1. Sluit uw Mio aan op uw computer via de USB-kabel. 2. Selecteer in het “Geïnstalleerde interessante punten”-paneel het aanvinkvakje naast de bestandsnaam die u wilt verwijderen. 3. Klik Installatie om de geselecteerde POI’s (IP’s) te verwijderen.
6. De passende foto’s verschijnen in het weergavegebied. Ond eraan het scherm staat een Terug en Volgende -knop om naar de vorige en volgende pagina te gaan. 7. Vanuit het weergavegebied kunt u een afbeelding o f een groep afbeeldingen selecteren die u wilt importeren naar uw Fotoalbum.
48 Onderdeel Beschrijving n NavPix Menu Geeft toegang tot F otoalbum functional iteit. o Desktop albums Geeft een lijst w eer met alle albums di e zijn opgeslagen in de NavPix biblioth eek op uw computer. Klik op een album om de inhoud ervan w eer te geven in het Album weergavegebied.
49 Onderdeel Beschrijving n Creëer nieuw album Maakt een nieuw album aan in de NavPix bi bliotheek d ie je aan het bekij ken bent. o Naar links draaien Roteert de NavPix 90° linksom.
50 Opmerking: Als u een NAVPIX met GPS-coo rdinaten heeft ov ergebracht kunt u navigeren naar w aar deze foto w erd gemaakt. Als u ervoor kiest om de foto naar de geheugenk aart ov er te brengen, w ordt de foto opgeslagen in de Program FilesMioMapphotoxxx map (waar xxx een opeenvolgend nummer is) op de kaart.
File Transfer Met File Transfer kunt u multimediabestanden overbrengen tusse n uw Mio en uw computer. Hoe kopieer ik afbeeldingen/audi o/v ideobestanden naar mijn Mio? Om bestanden over te brengen, doet u het volgend e: 1. Sluit uw Mio aan op uw computer via de USB-kabel.
Hoe maak ik back-ups van mijn Mio? U kunt back-ups van informatie maken, zoals Fa vorieten en voorkeuren, en deze later opslaan op u w Mio. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u w Mio is aangesloten op uw computer via de USB-kabel. 1. Start MioMore Desktop.
Verwijzing Hoe voer ik mijn geheugenkaart in? WAARSCHUWING: Oefen geen druk uit in het midden v an de geheugenkaart. Houd de kaart (SD, SDHC, of MMC) bij de hoeken vast en duw hem zachtjes in de sleuf met het label naar de voorkant van de Mio.
54 Foutopsporing Opmerking: Als u een probleem tegenkomt da t u niet ku nt oplossen, neem dan contact op met een bevoegd servicecentrum voor assistenti e. Problemen Oplossingen Schakelt niet in op batterijvermogen Het resterende batterijv ermogen kan te weinig zijn om uw Mio op te laten werken.
55 Informatie over regelgeving Opmerkingen over regelgev ing Kennisgeving aangaan de Europese regelgev ing Producten met EEG-merking voeldoen aan de richtlijn voor Radio-apparatuur en Telecommunicatie.
56 Veiligheidsvoorzorgsmaatregelen Over opladen Gebruik alleen de oplader die is meegeleverd met uw Mio. Gebrui k van een ander type oplader zal resulteren in storing en/of gevaar.
1 MioMap Gebruikshandleiding Revisie: R0 2 (WEU) (2008/1 2 ).
2 Inhoudsopgave Welkom.................................................................................................................................................. 4 Belangrijke informatie voor het gebrui k van de handleidi ng ...................
3 Kaartweer gave.................................................................................................................. .............. 44 Kaartweergav e 1/2 ...................................................................................
4 Welkom Hartelijk dank voor het aanschaffen v an deze Mio. Deze handleiding is opgesteld om u te begelei den bij de bediening van uw Mio vanaf de eer ste set-up tot het voortdurend gebruik ervan. Lees de ze handleiding zorgvuldig door voordat u uw Mio voor de eerste keer gebruikt.
5 Starten en afslui ten van MioMap 1. Druk op de Aan /uit-knop en houd deze 3 seconden ingedrukt om uw apparaat aan te zetten. 2. Uw apparaat gaat a an en het Startscherm v erschijn t. Om de MioMap te starte n, tikt u op d e knop op het Startscherm. 3.
6 Wat zijn de voornaamste schermen die ik zal gaan gebruiken? Kaartscherm Het Kaartscherm is het scherm w aar u door kaarten kunt bladeren, een rit kunt plannen en uw locatie op de kaart kunt vinden. Hoofdmenu scherm Het Hoofdmenu scherm is uw startpunt v oor verschillende ta ken.
7 Hoe navigeer ik met GPS? De Global Positi oning System ( GPS) is grati s en altijd be schikbaar en is nauwkeurig tot o p 5 meter (457.20 cm). GPS navigatie wordt mo gelijk gemaakt door een netw erk van satellieten die zich r ond de aarde bewegen op ongeveer 20.
8 Hoe ga ik van A naar B? Uw Mio is voorzien v an kaarten die u informatie v erschaffe n op straatniveau voor navigatie v an deur tot deur, inclusief Nuttige Adressen zoals accommoda tie, parkeerterrei nen , Benzinestations, tr einstations en luchthavens.
9 Hoe zoek ik een adres? Tik op om het Zoek adres scherm te openen. Geef een bestemming in met gebruik van het Zoek adres scherm. Er zijn v ijf manieren om een adres in te gev en, afhankelijk van de gegevens over de be stemming die u wellicht heeft. Deze v ijf manieren zijn: 1.
10 2. Het Straatadres zoeken. a) Tik in het Zoek adres scherm op Straatadres . Het Straatadres opz o eken scherm verschijnt. Opmerking: ook al he eft u eventueel k aarten geïnstalleerd die m eerdere lande n bevatten, u hoeft het lan dnaam niet in t e geven om het adres te zoeken.
11 Het gebruik van het Toe tsenbord scherm Het Toetsenbord scherm verschijn t wanneer u wordt gev raagd tekst in te geven, zoals wanneer u een straatnaam zoekt. Zoekresultaten worden in volgorde getoond in een lijst, met de meest g elijkende bovenaan de l ijst.
12 Hoe stel ik een reis samen met meerdere tussenstops? U kunt de schermen Bestemming+ of Via-punt+ gebruiken om meerdere stops of routepunten in te stellen v oor uw reis. Uw route wordt berekend via elk van deze punten in de aangegev en volgorde. Als u Bestemming + gebruikt, wordt uw locatie toegevoegd als de laatst e bestemming van uw reis.
13 b) Gebruik het Stadscentrum opzoeken scherm om A msterdam in het Stadvakje in te typen. Druk op Zoeken . Het Zoekresultaten -scherm wordt weergegev en. c) Tik op het (enige) onderw erp in de lijst met Amsterdam, N ederland . Het Bestemming Preview -sche rm wordt weergegev en.
14 Hoe zoek ik een Interess ant punt (POI)? Een POI (IP) is een locatie met een naam, een kenmer k in het landschap of een openbare gele genheid, die weergegeven kan worden als pictogram op de kaart. POI’ s (IP’ s) zijn gegroepeerd op soort, zoals b enzinestations, parken, winkels, ba nken, stranden en musea.
15 b) Selecteer Van Gogh museum uit het zoekresulta tenvenster. Het Preview scherm wordt ge toond. c) Voer een van de volgende stappen uit: Als u het volgende wilt… Dan… naar uw geselecte erde bestemming navigeren tikt u op . Uw route wordt b erekend en wordt w eergegeven op het Kaartscher m.
16 Hoe sla ik favorieten en Thuis op? U kunt tot 256 be stemmingen als Favorieten op slaan, waarvan er één als Thuis kan worden opgeslagen. U kunt een favoriet uit het Preview scherm opslaan nadat u een adres gezoch t heft, of uit het Kaartmenu . Voor meer informatie, zie “Hoe kan ik het Kaartmenu gebru iken?”.
17 Hoe navigeer ik naar een fav oriet? 1. Selecteer een fav oriet uit de Favorietenlijst. Het Preview scherm wordt ge toond. 2. Tik op . Uw Mio berekent een rou te vanaf uw huidi ge locatie. Het Kaar tscherm verschijnt. Hoe navigeer ik naar Thuis? Optie 1 – Selecteer Breng mij naar huis Uw Mio berekent een rou te vanaf uw huidi ge locatie.
18 Hoe bewerk ik de naam van een Favoriet? 1. Selecteer een fav oriet om te bewerken in het Favorietenmenu . 2. Het Preview Favoriet -scherm wordt w eergegeven. 3. Tik op Volgende… en tik Naam verander en . Het Naam favoriet bewerken scherm verschijnt.
19 Hoe verwijder ik een favoriet? 1. Selecteer een fav oriet om te verw ijderen in het Favorietenmenu . Het Preview scherm wordt ge toond. 2. Tik op Volgende... en tik op Verwijderen . Een waarschuwingsberich t wordt weergegev en, waarin gevraagd wordt om de handeli ng te bevestig en.
20 Hoe navigeer ik naar een recente locatie? Om het navigeren makkelijke r te maken, slaat uw Mio automatisch alle bestemmingen waarnaar u heeft g enavigeerd, in een lijst op. 1. Tik om uw recente locatie uit de lijst te selecte ren. Het Preview scherm wordt ge toond.
21 Hoe bekijk ik mijn route? Als een route eenm aal berekend is, wordt het kaartscherm weergegeven. U wordt naar uw bestemming begeleid door spraak- en visuele instructies. Kaartscherm Het Kaart scherm toont uw huidige positie en v olgt uw reisrichting.
22 Onder deel Beschrijving Zoom Om uit te zoomen tikt u op . Om in te zoomen tikt u op . Noorden Boven Tik ero p om de opsporingsmodus te w ijzigen van titel boven i n Noorden boven. Schakelaar tussen 2 D en 3D Tik erop om de kaar tweergav e tussen 2D en 3D te w ijzigen.
23 Hoe kan ik het Route-menu gebruike n? Wanneer u in navigatiemodus ben t, kunt u door te tikken op de knop altijd toegang krijgen tot navigatiefuncties uit het kaartscherm. Routem enu-opties De volgende opties zijn be schikbaar via het Routemenu : Menu-optie Beschrijving Via-punt vervalt Annuleert uw v ol gende stoppunt.
24 Hoe kan ik het Ritmenu gebruiken? Wanneer u niet in d e navigatiemodus bent en uw route berekend heeft met I nst als startpunt -opties in plaats van een GPS-positie te geb ruiken als startlocati e, dan heeft u een rit . Door te ti kken op de knop kunt u toegang krijgen tot specifieke functie s voor ri tten ui t het kaartscherm.
25 Hoe kan ik het Kaartmen u gebruiken? Met het kaartmenu kunt u speci f ieke locati e- en navigat ie functies gebruiken uit het kaartscherm. Het Kaartmenu w eergeven 1. Tik en sleep het over de kaart naar de door u geselecteerde lo catie. 2. Tik op de gew enste locatie op het kaartscherm.
26 Hoe demonstreer ik een rit? Met de Routedemonstratie kunt u: Een route vooraf b ekijken. Een route plannen en be kijken zonder een GP S-fix, bijv. wanneer u in een gebouw bent. De volgende stappen laten u zien hoe u een route vooraf kunt bekijken.
27 Hoe gebruik ik een opgeslagen rit? Als u uw route of g eplande rit heeft opgeslagen met Route-menu of Ritmenu , wordt deze opgeslagen onder Mijn Ritten . U kunt uw o pgeslagen rit uit het Hoofdmenu heropl aden: Ritten worden opgeslagen met start en eindloca tie samen met alle tussenliggende via-loca ties.
28 Hoe bekijk ik mijn Navpix-albums? NavPix Albums Uw NavPix afbeeldingen wo rden opgeslagen op het inter ne geheugen van het a pparaat. Alle afbeeldingen binnen iedere submap in Nav Pix folder staan voor een Nav Pi x al bum. U moet uw MioMore Deskt op instrument gebruiken o m uw NavPixaf-beeldingen te o rganiseren.
29 Hoe kan ik een NavPix in volledig scherm bekijken? 1. Tik in he t Navpix-a lbum -scherm op de miniatuurweergave v an de NavPix. De NavPix verschijnt i n volledig scherm. 2. Voer de volgende stappen uit: Als u het volgende wilt… Dan… inzoom en op de NavP ix tikt u op .
30 Hoe navigeer ik naar een Nav Pix? Uw Mio bevat v ooraf geïnstalleerde Nav Pi x waar u naartoe kunt nav igeren. Opmerking: Om naar een NAVPIX locatie te nav igeren moet er een GPS- f ix beschikbaar z ijn geweest toen de Na vPix werd g enomen, of de GPS-coördinat en zijn toegevoegd met gebruik v an MioMore.
31 TMC (Traffic Message Channel) Opmerking: Verkeersi nformatie is al leen voor handen op sommig e modellen en in de ges electeerde landen. Uw Mio kan real-time v erkeersinformatie ontvangen, waardoor u potentiële v ertragingen op uw route kunt vermijden.
32 Hoe weet ik wanneer er een Verkeers probleem optreedt? Binnenkomende problemen worden b ehandeld naar uw Verkee rsvoorkeuren. Wanneer u door een gebied reist waarin u verkeersin f ormatie kunt ontv angen, zal uw Mio deze problemen decodere n en op het scherm weergev en.
33 Hoe kan ik een lijst van alle pr oblemen op mijn route bekijken? Uw Mio maakt een l ijst problemen aan op het moment dat deze ontvangen w orden, deze lijst w ordt dan weergegeven op het TMC -scherm.
34 Pictogrammen van problemen Wanneer er een probleem w ordt ontvangen, wordt één van de v olgende pictogrammen getoond: Problee m Meldingstypen Beschrijving Probleem. Gevaar Er is een gevaarlijke situatie op de route; er bev inden zich b ijvoorbe eld mensen op de weg.
35 Hoe weet ik of een omleiding geadv is eerd wordt? Wanneer een verke ersprobleem of een opgelo st verkeersp robleem op uw route v oorkomt, wordt altijd een omleiding geadviseerd. Het bericht ov er de omleiding wordt w eergeg even in de statusba lk op het kaartscherm.
36 Verkeersvoorkeuren U kunt de verkeerssy steemstatus van het moment be kijken en opties wijzigen door verkeersvoorkeuren aan te passen. Status verk eerdoorstroming De Afgestemd op -sectie toont de naam en de frequentie v an het radi ostation dat op het moment wo rdt gebruikt om informatie over verkeer sproblemen te ontv angen.
37 Bericht verkeersprobleem Voer de volgende stappen uit: Als u het volgende wilt… Dan… de verkeersprobl eemmelding i n-/uitschakelen selecteert u het Bericht bij verkeersproble men in de buurt -aanvi nkvakje om meldingen v an verkeersproble m en te ontvang en.
38 Probleem sorteren op In het Verkeersoverzichtscherm: Voer één van de volgende stappen uit: Als u het volgende wilt… Dan… problemen sorter en op afstand selecteert u het A fstand -aanvinkvakje. alle problem en op naam van d e weg sorteren selecteert u het Straatnaam -aanvinkva kje.
39 Mio Connect Met Mio Connect navigeert u naar POI's die ge ïmporteerd zijn door de functie MioMore S ervices van MioMore Desktop. 1. Gebruik de fun ctie MioMore Services van MioMore Deskto p om on-line te zoeken naar POI-gegevens en voor het importeren van de POIs n aar uw Mio.
40 GPS Status Signalen worden uitgezonden door Global Positioning Sy stem (GPS)-satellieten die in een baan om de aarde draaien. Het GPS Status-scherm geeft een visuele repres enta tie van de informatie die ontv angen wordt. Lengtegraad en bre edtegraad worden getoond samen met de snelheid t.
41 Welke aanpassingen kan ik uitvoeren? Er zijn verschillende aanpa sopties beschikbaar om uw navigatie-ervaring uit te breiden. U kunt in de Voorkeuren -schermen komen door te dru kken op Om vooruit te lopen door de Voorkeure n schermen, tikt u op .
42 Route-opties U kunt uw nav igatiemogelijkheden uitbreiden doo r wijzig ing van onderdelen v an uw route en routeberekening. Routeberekenin g 1/4 Voer de volgende stappen uit: Als u het volgende wil.
43 Wegensoorten 3/4 Voer de volgende stappen uit: Als u het volgende wilt… Dan… onverharde weg en vermijden selecteert u het selectiev akje Onverharde wegen in de kolom Gebruik geen .
44 Kaartweergav e U kunt de aanblik e n het gedrag van d e Kaartschermen wijzigen door de Kaartweerga ve voorkeuren aan te passen. Kaartweerga ve 1/2 Voer de volgende stappen uit: Als u het volgende wilt… Dan… het schermcontras t instellen op automatisch aanpassen selecteert u de A utom .
45 POI’s (IP’s) op de kaart Interessante Pun ten (POI's) zijn gegroepeerd in categorie ën. U kunt kiezen om pictogrammen van alle gesele cteerde POI (IP)-categorieën op de kaartschermen w eer te geven of te v erbergen.
46 Volume Voer de volgende stappen uit: Als u het volgende wilt… Dan… het volume zachter of harder zetten beweegt u de Volume schuif richting Hoog o m het volume harder te zetten. Beweegt u de Volum e schuif richting La ag om het volume zachter te zetten.
47 Scherm Voer de volgende stappen uit: Als u het volgende wilt… Dan… de schermscherpt e voor dagweerg aveschema’s wi jzigen beweegt u de Sch ermscherpte schuif richting Scherp o m schermscherpte toe te laten ne m en. beweegt u de Sch ermscherpte schuif richting Dimmen om schermscherpte to e te laten nemen.
48 POI (IP)-berichten Met de POI (IP) Waarschuwingsvoorkeuren kunt u een gel uidssignaal en/of een visueel signaal instellen v oor POI (IP)-categorieën die u heeft ingesteld v ia MioMore (Aangepaste POI's).
49 Tijdinstellingen U kunt Mio tijdzone -instellingen instellen om ov ereen te laten komen met uw huidige loca tie. In het Tijdinstell ingen -scherm: Voer de volgende stappen uit: Als u het volgende wilt… Dan… de Mio Tijdzone w ijzigen selecteert u de tijdzone van uw voorkeur uit T ijdzones.
50 Taal Voer de volgende stappen uit: Als u het volgende wilt… Dan… de taal op het sc herm wijzigen Selecteert u de taal van uw voorkeur in het v eld Taal .
51 Eenheden U kunt de eenheden die door uw Mio w orden gebruikt wijz igen door de eenheidsv oorkeuren aan te passen. Voer de volgende stappen uit: Als u het volgende wilt… Dan… de tijdsindeling wijzigen selecteert u de optie 12 uur of 24 uur .
52 Voeding De batterijstatusbal k toont de op laadst atus of d e resterende batte rijvoeding..
53 Toetsenbord Voer de volgende stappen uit: Als u het volgende wilt… Dan… een alfabetisch to etsenbord gebrui ken voor informati e-invoer selecteert u Alfabetisch (abc) . een QWERTY-toets enbord gebruik en voor het invoer en van informati e selecteert u QWERTY .
54 Standaardinstellingen herstellen Met deze optie h erstelt u alle fabrieksinstellingen. Opmerking: De Fabrieksinstellingen herstellen-optie verwijdert niet de Re cente locaties of opgeslagen Favoriete bestemmin gen.
An important point after buying a device Mio C728 (or even before the purchase) is to read its user manual. We should do this for several simple reasons:
If you have not bought Mio C728 yet, this is a good time to familiarize yourself with the basic data on the product. First of all view first pages of the manual, you can find above. You should find there the most important technical data Mio C728 - thus you can check whether the hardware meets your expectations. When delving into next pages of the user manual, Mio C728 you will learn all the available features of the product, as well as information on its operation. The information that you get Mio C728 will certainly help you make a decision on the purchase.
If you already are a holder of Mio C728, but have not read the manual yet, you should do it for the reasons described above. You will learn then if you properly used the available features, and whether you have not made any mistakes, which can shorten the lifetime Mio C728.
However, one of the most important roles played by the user manual is to help in solving problems with Mio C728. Almost always you will find there Troubleshooting, which are the most frequently occurring failures and malfunctions of the device Mio C728 along with tips on how to solve them. Even if you fail to solve the problem, the manual will show you a further procedure – contact to the customer service center or the nearest service center